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AS-BUILT REQUIREMENTS 

Per Coon Creek Watershed District Rule 2.7.1, all applicants are required to submit actual 
“as-built” plans for any stormwater management practices or ditch repairs, or an 
improvement located on site after final construction is completed.  

To demonstrate compliance with your permit, the following information is required (may 
not be a comprehensive list).  

Demonstrate the permitted best management practices and structures were constructed 
per design† and are performing consistent with the design assumptions. The as-built/record 
drawings must include:  

• the surveyed bottom elevations, water levels, and general topography of all basins*;

• the size, type, and surveyed invert elevations of all stormwater facility outlets;

• the surveyed elevations of all stormwater facility, street, and other emergency

overflows;

• the surveyed elevations of all storm structure sumps;

• photos of installation for any required prefabricated devices relating to the

stormwater system (e.g. hydrodynamic separators, gate valves, etc.);

• the surveyed elevations of all utility crossings demonstrating 4’ of separation between

the approved bottom of the ditch or culvert and the top of the utility OR signed and

dated bore logs, associated field notes, and construction profile**;

• the surveyed bottom elevations, water levels, and general topography of changes in

course or cross section of a public ditch;

• the size, type, and surveyed invert elevations of all new culverts; and

• surveyed general topography of all floodplain compensatory storage areas.

• All surveys must be in NAVD 88 and certified by a Minnesota registered land surveyor

or engineer.

* If topography information provided is not adequate to determine that basins were constructed per

plan, you will be asked to provide the calculated as-built volumes of the basins below outlet.

** Bore logs must include enough information for District staff to reasonably verify the depth of the 

utility below the centerline of the ditch. This includes depth readings within at least 50 ft of either 

side of the ditch or one depth reading at the centerline of the ditch.  

† Caution: Allowable construction tolerance is generally 0.2 of a foot; however, variances will be 

considered so as the deviance does not adversely affect the public health, safety, or welfare.  
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